Pàgines

dijous, 25 de setembre del 2014

CAMI DE SANT JAUME-2 (Quart dia) LOGROÑO-NAJERA

Dijous 18. Hui ens llevem a les sis, hem quedat amb la Maria (la noia que porta la pensió) que ens tindrà el desdejuni a dos quarts de set, desdejunem i després d'embolicar-me bé els peus deixem la pensió dirigin-nos a trobar el Puente de Piedra per incorporar-nos al Camí. Ahir amb les preses per arribar a la pensió no vaig prendre cap imatge del pont, avui ho faig aprofitant les primeres llums del dia, pels carrers Ruaviaja i Barriocepo arribem a l'església de Santiago, passem per sota la Puerta del Camino i anem a trobar l'avinguda del Marques de Murrieta per la que caminem uns llarguíssims quilometre i mig, passada la via del tren girem a l'esquerra i anem a trobar el parc de San Miguel
omplint les botelles abans de deixar Logroño
Deixem el parc i per una via verda arribem al Parc de la Grajera fets uns cinc quilometres i mig, el parc és una gran zona verda amb tota mena de servicis ideal per a gaudir de la natura, l'espai gira en torn a l'embassament de la Grajera. Aquest es va construir a finals del segle XIX per tal d'emmagatzemar les aigües del riu Iregua. deixem el parc enrere i també l'entrada a un camp de golf i agafem una forta pujada que ens duu a l'alto de la Grajera a tocar de la LO-20 que resseguim un poc més d'un quilòmetre. Baixem cap a Navarrete caminant al costat d'una tanca metàl·lica farcida de creus que van deixant els pelegrins.
embassament de la Grajera
Creuem per damunt de la AP-68 i ens surten al pas les restes de l'hospital de peregrins de San Juan de Acre fundat el 1185, arribem a les portes de Navarrete poble amb forta tradició de terrissaires i el camí ens porta a endinsar-nos pels seus carrers per visitar l'església de La Asuncion, aprofitem per fer un mos. Eixim del poble passant per davant del cementeri on podem contemplar la porta i els finestrals de l'església de l'antic hospital, fem un tram entremig de vinyes i oliveres fins que eixim a tocar la tanca de la A-12 que anem resseguint uns quants quilòmetres fins a arribar al desviament que porta a Ventosa quan portem fets un poc més de dinou quilòmetres.
restes de l'antic hospital de San Juan de Acre
Com a Ventosa hi ha un alberg, ahir vàrem parlar de què segons tingues els peus acabaríem l'etapa ací o seguiríem, malgrat em fan mal, li dic al Salva que em veig amb cord de fer el deu quilòmetres que manquen per arribar a Najera, així doncs continuem caminant. El camí no ha deixat de guanyar altura d'ençà que hem eixit de Logroño, però ara sen's presenta un tram més exigent que ens porta dalt de l'Alto de San Anton passant abans per un tram ple de fites de pedra que van aixecant el peregrins, arribats dalt trobem una paradeta amb fruites i begudes on et pots servir a canvi d'un donatiu. Agafem unes peces de fruita i en una zona de pícnic en donem compta mentre descansem un poquet els peus
Afegeix la Navarrete, homenatge al terrissaire
A partir d'ací ja es contempla Najera al fons, cosa que fa que aquest tram d'uns nou quilometres, sembla que no s'acabe mai, passem pel Poyo de Roldan, lloc on la llegenda situa la baralla de Roldan amb el gegant Ferragut. Per una zona de polígons industrials arribem a Najera que trobem en festes. passem per l'estació d'autobusos i ens emportem l'agradable sorpresa de veure a l'Antonio i el seu fill Ivan que acaben el Camí ací i ja tornen cap a Bilbo. Ens acomiadem amb una forta abraçada i creuant el riu Najerilla per un dels ponts, ens dirigim a trobar l'alberg municipal.
Poyo de Roldan
Les instal·lacions no són les millors que hem trobat, però suficients per a donar-nos una bona dutxa i descansar el cos, tambe te coses positives malgrat tot, el preu és la voluntat, amb motiu de les festes ens obsequien amb un plat de paella i un got de bon vi, el tracte dels hospitalers/res és immillorable, donant-se la casualitat de què una de les hospitaleres és de Calp, lo que propicia que tinguem una curta conversa en valencià. Aprofite i faig la colada i en acabar eixim a fer un tomb pel poble.
Najera, monestir de Santa Maria la Real
Amb motiu de les festes tot el comerç rau tancat, ens apropem a visitar el monestir de Santa Maria la Real i el trobem tancat per lo que només el podem visitar per fora, acabada la volta cerquem un lloc per fer un mos, ara ja tornen a l'alberg on veient com esta el cel aplegue la roba que he estes i després de deixar les motxilles el màxim de preparades ens agitem  disposats a tenir un reparador descans.

Distancia total: 29.07 Km
Altura mínima:  385 m
Altura Màxima: 667 m
Desnivell màxim: 282 m
Ascensió acumulada: 358 m


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada