Pàgines

dijous, 19 de juliol del 2012

VALENCIA CREMA

un dels mitjans aeris
Després dels paorosos incendis de fa uns dies on es varen cremar prop de 50.000ha. de terreny i les cendres dels quals varen arribar fins a casa, avui hem estat espectadors d'un de mes xicotet, però amb l'agreujant de que el foc, era a poc mes de cent metres de casa. 
des de la terrassa de casa
El focus de l'incendi, a estat en els canyissars que es troben a banda i banda del riu Túria, en un lloc on solc anar a caminar amb molta freqüència, tan es aixi que dimarts hi varem estar amb un dels meus nets, demà m'hi atansaré per copsar l'estat en que ha quedat la zona.
les flames anaven a mes
Quan he trucat al 112, m'han dit que ja estaven assabentats, tot i aixo, quasi han passat tres quarts d'hora fins que han arribar els bombers, en el seu favor he de dir que un cop posats en feina el seu treball ha estat abnegat i profitós, tan els mitjans terrestres com aeris amb dos avionetes i dos helicòpters.
els mitjans aeris en plena tasca
Ha hagut un moment en que les flames han traspassat la carretera,  en principi aquesta tenia que actuar de tallafocs, ha estat potser el moment mes neguitós, per sort la dotació de una motobomba estava a l'aguait i en poc temps han pogut controlar les flames, el tipus de vegetació que ens envolta, camps de conreu i de cítrics, fa que no sigui un entorn amb predisposició a cremar, tot i aixo, els veïns comenten que els canyissars del riu, cíclicament son presa de les flames.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada