Pàgines

dilluns, 25 d’abril del 2016

CREU DELS TRES REGNES, RACÓ D'ADEMÚS

Lloc inici caminada: Arroyo Cerezo, Castielfabib, Racó d'Ademús, Pais Valencià
Caminants: 27 senderistes
Data: 24-04-2014
Hora d’inici caminada:  08:52:43
Hora d’arribada: 13:23:47
Duració: 04:31:04
Alçada punt de sortida: 1329 m
Alçada mínima assolida: 1312 m
Alçada Màxima assolida:1552 m
Desnivell màxim: 240 m
Ascensió acumulada: 326 m
Descens acumulat: 344 m
Guany: 222 m
Distancia recorreguda: 12.328 m
Velocitat mitjana: 2.7 km/h (sense descomptar parades)
dalt la Creu dels Tres Regnes
 El turó de la Creu dels Tres Regnes es troba en les rodalies del llogaret de Arroyo Cerezo, pertanyent al terme municipal de Castielfabib, dintre de la comarca del Racó d'Ademuz, en la província de València. La Creu dels Tres Regnes se situa en els últims estreps de les Muntanyes Universals i té una altura d'1.555 metres. Diuen les cròniques que en aquest indret on s’apleguen els antics regnes de Castella, Aragó i València, es reunien els reis per tractar dels temes per als quals sols ells n’estaven capacitats. En terra de ningú. En la frontera.
davant l'església de Arroyo Cerezo abans d'iniciar la ruta
Després de que diumenge passat férem la marxa solidaria, hui tocava l'eixida mensual de Senderistes Les Rodanes, la ruta escollida era una caminada que eixint d'Arroyo Cerezo, ens portaria dalt del turo conegut com Creu dels Tres Regnes, punt mes alt de la Muela del Royo que rodejaríem en el sentit horari, la caminada ens portaria a caminar per tres comunitats, País València,  Aragó i Castella la Mancha. Poc abans de l'hora prevista ens anem reunint al costat del Llavador, quan ja estem tots, pugem a l'autocar i aquest es posa en marxa.
bonic salt d'aigua a l'Arroyo Cerezo
Unes dos hores de tranquil viatge i arribem a Arroyo Cerezo, aparquem el vehicle a la plaça de l'església  i ens trobem que bufa un fort i fresc vent que fa que ens abriguem, iniciem la caminada quan falten uns deu minuts per les nou, anem a trobar la traça del rierol que dona nom al lloc. aquests tram ens porta a salvar l'únic desnivell que ens trobarem hui i que ens prenem amb alegria, cosa que fa que s'ens faci de bon superar.
sota un dels esperons que delimiten la Muela de Royo
Parem per visitar la font i els corral de l'Abrevador, ací es troba una de les surgències d'aigua que donen origen al rierol, seguim pujant i ens apartem de la senda per pujar dalt d'un esperó rocos des d'on es contemplen unes vistes magnifiques de tota la vall. Tornem a la senda i seguim pujant encara que ja la pujada es suavitza poc a poc fins que fets uns 4,3 km, arribem dalt del altiplà on es troba La Creu dels Tres Regnes, cota màxima de la caminada. Les vistes ací dalt son incommensurables, tant a banda de Terol com de Conca.
arribant a la Creu dels Tres Regnes
Arribats ací dalt i després de  entretenir-nos una estona amb la gran quantitat de petxines fossilitzades, (bivalves del gènere Exogyra) conegudes popularment com a orelles de moro, cerquem un lloc a resguard del vent per procedir  al moment del mos que alguns estomacs fa fa estona van reclamant.

continuara.................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada