Pàgines

diumenge, 17 d’abril del 2016

IV MARXA SENDERISTA SOLIDARIA VILAMARXANT

Lloc inici caminada: Avga. Dos de Maig, Vilamarxant, Camp del Túria
Caminants:  Aprox. 140 senderistes
Data: 17-04-2014
Hora d’inici caminada:  08:40
Hora d’arribada: 12:58
Duració: 04:18
Alçada punt de sortida: 108 m
Alçada mínima assolida: 101 m
Alçada Màxima assolida: 345 m
Desnivell màxim: 244 m
Ascensió acumulada: 348 m
Descens acumulat:345 m
Guany: 237 m
Distancia recorreguda: 13.180 m
Velocitat mitjana: 3.05 Km/h (sense descomptar parades)

"Càritas de Vilamarxant amb la col·laboració del Club d'Atletisme VILAMARXANT i Senderistes Les Rodanes en la preparació i realització i de l'Ajuntament de Vilamarxant en el tema intendència i seguretat viaria, han organitzat la III Marxa Senderista Solidaria". Així començava ara fa aprop. un any la meua crònica de la III Marxa Senderista Solidaria, igual que havia començat la de la II Marxa Senderista Solidaria un any abans, igual que un any abans la de la I Marxa Solidaria, així comence hui la de la IV.
el grup a punt de que Porrina doni el tret d'eixida
Aquest matí poc abans de les huit, arribe a l'Avinguda, encara estan acabant de preparar les taules per a les inscripcions i recollida de les aportacions dels caminants. A poquet va arribant la gent, recollits els dorsals i feta l'aportació solidaria, iniciem la marxa quan passen deu minuts de l'hora prevista. Creuem el Barranc de Teulada per la passera de ferro, passem pel davant del poliesportiu i ja deixant l'asfalt ens endinsem en el SL del Cavallo dels Forners. Per una senda amb boniques vistes fem camí fins a eixir a tocar de la CV-50, girant a l'esquerra prompte arribem a l'inici de la senda coneguda com a "Senda del Pintor".
camí del Cavallo dels Forners
Fets uns dos quilometres i salvat un desnivell d'uns 200 m. més o menys, arribem dalt de la Rodana Gran, després d'una breu parada de reagrupament, i per què alguns, recuperem l'alè, donem inici a la baixada primer per pista i després per la "Senda de la Bassa" arribats al Camí de Bassa Barreta, girem a dreta i fem els poquets metres que ens separen de la bassa i del seu fidel acompanyant, l'Insigne Pi de Bassa Barreta. Ací els voluntaris de Càritas han parat un avituallament d'aigua. A l'ombra del pi ens posem mans a l'obra en la feina d'alleugerar el pes de la motxilla i augmentar el de l'estómac.
fent el mos sota el Pi de Bassa Barreta
Enllestit el mos, donem inici a la segona part de la caminada, aquest any a diferència dels anteriors, només hi ha una distància, així doncs, tots junts fem marxa pel Camí de Bassa Barreta en direcció a l'inici del tram de trinxeres de la Rodaneta Blanca, per a alguns, és el primer colp que transiten per l'interior d'una trinxera, anem resseguint el traçat en gran part per l'interior, arribem al final i sempre per senda que transita pel mig del bosc passem pel davant de la Cova del Tio Vicari, com anem justets de temps no parem.

iniciant el tram de trinxeres de La Rodaneta Blanca
La senda ens porta a eixir a les cases de Les Creuetes, caminant entremig dels seus masets, arribem al Barranc dels Oms que creuem i ja agafem el Camí dels Algepsars, passat el cementeri ja entrem en les primeres cases del poble, arribem a la passera que creua el Barranc de Teulada i ja en poquets metres som a l'Avinguda on com cada any la gent de Càritas ha preparat una magnifica picadeta en agraïment a la col·laboració de la gent i també fan un sorteig de regals aportats per comerciants del poble.
de tornada ja trepitjant els carrers del poble
A estat un altre matí en contacte amb la natura, en bona companyia, col·laborant en una bona causa, que més es pot demanar?............, pot ser que l'any que ve hi haja una major participació per col·laborar a què més gent amb problemes econòmics puga beneficiar-se de allò aportat pels senderistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada