dimecres, 3 de desembre de 2014

CAMÍ NATURAL TURIA-CABRIEL (ELS SERRANS) Primers 13 quilómetres

Data: 03-12-2014
Lloc inici caminada: Pedralba, al costat del restaurant Sardí
Lloc final caminada:  Pedralba, al costat del restaurant Sardí
Caminants: Francesc
Hora d’inici caminada: 07:51:22
Hora d’arribada: 13:30:44
Duració: 05:39:22
Alçada punt de sortida: 84 m
Alçada mínima assolida: 73 m
Alçada Màxima assolida: 443 m
Desnivell màxim: 370 m
Ascensió acumulada:599 m
Descens acumulat:603 m
Guany: 358 m
Distancia recorreguda: 25.05 Km
Vel. en Moviment: 4,75 km/h
Vel.  mitjana: 4.4 Km/h (sense descomptar parades)
inici del camí natural Túria-Cabriel a Pedralba
Hui tenia ganes d'eixir a estirar les cames després d'un dies sense poder, a causa de la pluja i a algun compromís que altre, em lleve aviat i mirant al cel veig que esta prou negre, decidisc que eixiré de totes totes, açò si, sense desplaçar-me gaire lluny, fa dies que em ronde pel cap fer un tast del Camí Natural Túria-Cabriel eixint de la  veïna població de Pedralba. Agafe el cotxe i em dirigisc  a trobar la carretera de Pedralba, faig els poc més de deu quilòmetres, aparque al costat del restaurant Sardí i ja done inici a la caminada.
part del sistema de senyalització del camí
Mesos enrere es va posar en servei una part del camí natural Túria-Cabriel, concretament la primera fase del recorregut corresponent al tram Túria-Siete Aguas. Sembla que el recorregut es completarà amb una segona fase que arribarà fins al parc natural de les Hoces del Cabriel, servint de connexió entre els dos parcs. Aquest tram inaugurat té una longitud de 35 quilòmetres i el seu recorregut comença als voltants del Parc Natural del Túria, al municipi de Pedralba. Travessa els termes municipals de Pedralba, Bugarra, i Gestalgar, a la comarca dels Serrans; i Xest, Chiva i Siete Aguas, a la comarca de la Foia de Bunyol. 
deixant enrere els camps de citrics
Les obres es van iniciar a finals de setembre del 2013 i s'han prolongat fins a mitjans de juny d'aquest any. Els treballs s'han centrat fonamentalment en el condicionament del camí per facilitar el trànsit de senderistes i cicloturistes. Durant les obres s'ha col·locat també senyalització informativa en nombrosos llocs d'interés i senyals direccionals, preventives i d'abalisament.  Finalment, s'han creat diverses zones de descans per als usuaris dotant-les de mobiliari de fusta. Aquest projecte forma part del programa de Camins Naturals del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
primera àrea de descans
Els dos primers quilometres són asfaltats i amb força transit de vehicles, supose que és degut al fet que ens trobem en plena temporada de collita de cítrics,  per un pont de ciment creue el Barranc de Chulilla que va a trobar el Túria, deixe enrere l'asfalt i comença una ampla pista de terra que primer pel mig de camps de cítrics, després per zona que va patir els incendis de fa uns anys i finalment per zona que va passant d'una vegetació arbustiva amb uns quants arbres aïllats a un bosc de caràcter mediterrani. quan porte fets uns quatre quilometres i mig arribe a la primera àrea de descans.
Corral de la Bassa
Seguisc endavant i arribant al km 7 trobe un aljub i el Corral de la Bassa, uns cinc-cents metres més i un pal indicador em fa desviar uns pocs metres per visitar el Corral de Calzones que semble més aviat  una caseta de les que servien per aixoplugarse en cas d'inclemències. Faltant pocs metres per arribar al punt quilomètric 9, trobe la segona àrea de descans, com també la primera, aquesta esta equipada amb taules i bancs de fusta i amb aparcaments per les bicis.  Arribat al km 11 les marques fan girar envers la dreta i agafar un corriol que transita pel mig de zona de bosc i és l'unic tram que he trobat que presente un poc de dificultat per a les bicicletes.
aljub de Los Cazadores
Creue la CV-379 i seguisc de front pel Camino del Sapo, als pocs metres em surt al pas el Corral del Carnicero, uns pocs metres i ja sóc a  la tercera àrea de descans, ací i en veient l'hora i que haig de desfer el camí fet, menge unes galetes que portava i done inici a la tornada. Fora de dues o tres variacions per trencar un poc la monotonia de tornar pel mateix lloc, es tracta de desfer el camí fet a l'anada, arribe altre colp al punt de partida, puge al cotxe i ja em dirigisc envers Vilamarxant.
Corral del Carnicero
Després d'aquest petit tast, opine que el camí s'ha d'agafar com si es tractara d'un GR, de fet la seua longitud l'assimila, l'ideal seria poder deixar un vehicle a cada extrem del tram a recórrer i no haver de tornar a l'inici, això, o ja a escala personal i aprofitant la xarxa de camins i sendes que poblen la zona trobar la manera de fer-lo  tornar per altres vies. No he trobat en tot el tram cap font on poder omplir les cantimplores i la major part del trajecte no disposa de cap mena d'ombra lo que no el fa gaire indicat per a l'estiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari