Pàgines

dimecres, 11 de juliol del 2012

POSA VIDA AL TEU HORT (cronica setmanal d'un petit hort 3)

primer tomata collit, si ve de gust????
Aquest cap de setmana hem pujat a Martorelles 3 dies, encara que el 90% de l'hort te rec per goteig, vaig tenir que fer algun muntatge per tal que la resta no passés sed, a la tornada he pogut comprovar que quasi tot ha sortit ben parat, potser el planter de bajoquetes s'ha ressentit una mica, veurem com evoluciona.
en tornar de Barcelona m'he trobat amb aquesta grata sorpresa
A mes de continuar amb la collita d'encisams, bajoquetes i albergínies, he collit els primers tomàquets de la temporada, s'han fet de pregar...................o aixi m'ho sembla a mi , però a la fi ja he tastat els primers tomàquets collits a València. 
collita del dia
 Divendres amb la dona, varem anar al IKEA de Montigala, allí vaig veure unes pastilles de fibra de coco premsada que en fer contacte amb l'aigua augmenta de manera notable el volum i que es fa servir com a substrat per a les plantes, en vaig comprar un parell i les usaré per fer planter, a veure si funcionen millor que la terra amb compost que faig servir.
encisam de 2ª plantada, a punt de collir
Les tomaqueres estan invadides per unes minúscules erugues que es cruspeixen les fulles i que acaben introduint-se dins dels fruits, ja veurem com evoluciona la plaga, aixo a banda, estic content de com funciona l'hort, era un tros de terra erm i on havia fet mes d'un cop formigó pels petits treballs de conservació i que pràcticament a banda de airejar una mica la terra i afegir una mica de compost, no he fet res mes, suposo que anirà millorant poc a poc.
el planter de bajoquetes ha patit una mica de sed

3 comentaris:

  1. Si són erugues hi ha un tractament ecològic a base d'una bacteria que afecta només les erugues i larves de lepidòpters: Baccilus Thuriengensis.
    Es un producte comercial que es pot trobar a moltes tendes de jardineria o de horticultura.
    No és química, és una substància efectiva natural que actua només contra insectes perjudicials, i no té cap efecte contrari contra persones.

    ResponElimina
  2. Quina pinta que tenen els tomaquets...

    ResponElimina