Pàgines

diumenge, 12 de febrer del 2012

CAMINADA DE FEBRER DELS TROTACAMINS, FONTS DE SANTA MARIA, MARTORELLES I SANT FOST

Lloc inici caminada: Masia Can Carrancà
Caminants: 45
Hora d'inici caminada: 09:01:59
Hora d'arribada:13:50:39
Duració: 04:48:40
Alçada punt de sortida: 69 m
Alçada mínima assolida: 56 m
Alçada Màxima assolida: 376 m
Desnivell màxim: 320 m
Ascensió acumulada:508 m
Descens acumulat: 513 m
Guany: 306 m
Distancia recorreguda: 15.49 Km
Velocitat mitjana:3.2 Km/h (sense descomptar parades).
Trak de la caminada gentilesa del Gino
 
Aquest mati quan manquen pocs minuts per les nou, comencem a trobar-nos al davant de Can Carrancà, damunt dels cotxes es veuen petits acumuls de neu, deu ni do del fred que fa,  a pesar d'això, a les nou en punt som uns 38 caminaires que sense por al fred, ens disposem a fer la caminada d'avui, quan passen uns cinc minuts de les nou i després de la foto de rigor de l'Antonio, donem el tret de sortida. Per un lamentable accident, l'Antonio avui no ens acompanya..................Antonio, recuperat aviat que et trobem a faltar. Entre la sortida de Can Carrancà i la Font de Can Roda s'agreguen alguns caminaires mes fins arribar a ser-ne 45.
foto de grup a Can Carrancà
Pel carrer Primavera anem a trobar el Torrent de Can Sunyer que no deixem ja fins que arribem a Can Roda, pugem a trobar les vinyes i creuant pel mig, arribem a Can Coll ja a Santa Maria, aquí i pel carrer del Carme primer i Sagrera després ens arribem a la Font de Baix o de Can Riulas, per la Baixada de la Fontpugem a trobar el carrer de la Font del Ca que no deixem fins sortir de la zona urbana, fem el tram de pista que ens porta a la Font Sunyera on no ens aturem massa ja que de baixada tornarem a passar per aquí.
Baixada de la Font, Santa Maria
Ara ens dirigim a la Font de Sant Domenec i el Ca o Font del Ca, on aprofitem per fer el mos del mati, enllestit aquest i després de fer algun comentari envers la sortida de març, reiniciem la caminada, ara comença el tram mes feixuc del mati, malgrat aixo anem salvant la pujada sense gaires queixes............jejeje, ens arribem a la Font de la Teula on el fred ens te reservat un petit regal en forma d'estalactites de gel. 
mos a la Font del Ca
Seguim l'itinerari previst i ens apropem a visitar la Bassasa, pocs metres mes i ens tornem a desviar per visitar la Font del Ferro, vista aquesta fem els metres que manquen per arribar dalt la carena, aquí i mentre prenem els casi primers raigs de sol del dia, fem una parada de reagrupament, un cop i som tots reiniciem la caminada, seguim per la pista ample fins agafar la pista que per l'esquerra d'aquesta ens porta a las cases del Mas Corts, quan ja toquem les primeres cases, agafem un petit corriol que ens endinsa dintre dels boscos de La Nau i ens porta a la Font de la Dinamita i al seu costat les restes de la Fabrica de la Dinamita.
a la Font de la Dinamita
Vist el lloc, creuem el petit pont de pedra que dona aixopluc a la font i després d'una estona de caminar pel mig del bosc, sortim a la pista que ve del Mas Corts poc abans que surti a la pista carenera, aqui agafem la pista ample i que amb forta davallada va a sortir a la Font Sunyera per on passem altre cop, arribem a Santa Maria, creuem el poble i anem a trobar el Camí Ral per on ens arribem a can Bernades, aquí girem a l'esquerra i agafem el sender que ens porta a passar per la Font de Can Matons, sortim al carrer del Montseny i anem a trobar les vinyes que es troben entre el Barri de Can Corber i Les Llicorelles.
Font de Can Camp
D'aquí anem a trobar el Barri de la Sínia, baixem a visitar la Font de Can Camp i vist el lloc seguim ruta acompanyats per les aigües del Torrent de les Llicorelles, arribats al carrer de la Timba ja nomes ens queda desfer el camí fet a l'anada fins arribar a Can Carrancà, on arribem pocs caminaires ja que la gent en passar a prop de sa casa  s'anat acomiadant. No s'ens ha perdut ningú, ningú s'ha trencat res...................aixi que podem dir que ha estat un mati ben aprofitat, bromes apart, una mati agradable malgrat el fred, fred que a quedat apaivagat pel calor de la bona companyia.
Les Fonts Martorellenques
PD. La Manuela i el Julio han tingut la bona idea de portar uns quants exemplars del  llibre "Les Fonts Martorellenques" del qual en son coautors l'Adolf Candela i l'Antonio Sanchez, ambdós trotacamins de pro. Aprofitant el descans a la Font de Sant Domenec i el Ca s'ha repartit a tots els participants que encara no el tenien. Ha estat un detall d'allò mes adient i que ha estat molt ben rebut.


VEURE FOTOS DEL GINO

VEURE FOTOS DEL JULIO

2 comentaris: