Pàgines

dissabte, 30 de maig del 2015

VI VOLTA AL TERME DE VILAMARXANT, AMB SENDERISTES LES RODANES. 1ª Etapa

Lloc inici caminada: Plaça del Llavador, Vilamarxant, Camp del Túria.
Caminants:  18 agosarats senderistes
Data: 30-05-2015 
Hora d’inici caminada: 07:34:33
Hora d’arribada: 14:44:34
Duració: 07:10:01
Alçada punt de sortida: 108 m
Alçada mínima assolida: 93 m
Alçada Màxima assolida: 249 m
Desnivell màxim: 156 m
Ascensió acumulada: 355 m
Descens acumulat: 260 m
Guany: 140 m
Distancia recorreguda: 23.47 Km
Velocitat mitjana: 3.3 Km/h (sense descomptar parades).
el grup davant el Llavador poquet abans d'iniciar la caminada
Per aquest cap de setmana estava previst com cada any per aquestes dades, fer la Volta al terme que enguany, era la sisena. la Vola es divideix en tres etapes, aquest matí és la primera. Poquet abans de l'hora prevista per a l'eixida va arribant la gent, enllestim els "tràmits burocràtics" i quan passen uns poquets minuts, donem inici a la caminada anant a trobar el Barranc de Teulada per visitar l'Almenara, una xicoteta represa que arreplegava les aigües del barranc per al seu ús i que fa poquet ha estat feta valdre per a poder ser visitada.
l'Almenara
Eixim a la CV-370 que creuem i agarrem el camí de la Fonteta Pistola, ens és impossible visitar-la, ja que la vegetació de tot tipus s'ha apoderat del barranc, ara seguim a trobar la Font de Sant Joan Francés que també es troba dins la llera del Barranc de l'Om, a tocar de la font encara es conserven unes basses que antigament es feien servir per a posar en remull l'espart. i per alguns xiquets es donara un bany a l'estiu.
font de Sant Joan Frances, Barranc de l'Om
Seguim camí anant a eixir al camí de les Plantades, passat el Barranc de la Monxolina girem pel Camí de la Ferradura, camí que també deixem per a seguir a trobar el Búnquer, d'ací ens encaminem a El Clau i per la senda del Pepe primer i per la del Ricardo després, arriben quasi a tocar de la Rodana del Pic, girem per la Pista que va a eixir al Camí del Massís i poquet abans d'arribar a l'aljub girem a la dreta i per pista amb algun tram força erosionat, i després de passar per la senda adaptada, arribem a Bassa Barreta.
fent el mos sota el Pi de Bassa Barreta
Ací ja trobem la furgoneta de l'Enrique que l'ha deixat i ha eixit al nostre encontre per a caminar un tram amb el grup, açò ho repetira diversos colps tot el matí, i gràcies a ell el, caminar es farà de millor fer, i no és per la furgoneta, que és velleta, si no pel que porta dintre, begudes de tota mena i ben fresquetes, olives, cacaus, café, alguna botelleta de begudes espirituoses........, si açò és la guerra, que no vinga la pau. GRACIES ENRIQUE!!! Òbviament ens apliquem en la sempre dura feina d'alleugerar les motxilles de les viandes mentre riem i xerrem.
la furgona de l'Enrique, mireu-la que bonica
Reiniciem la marxa anant a trobar la senda Porrina, per aquesta primer i per altres, creuem el Massís i eixim al Pla d'Horquera, ací ens desviem un poquet de la ruta per visitar una cova de què semble que s'extreia el mineral per fabricar el tint Azul Cobalto. Eixim a pista i agarrem el Camí de la Creu d'Horquera per on arribem a l'Aljub d'Horquera, arribats a la pedrera del Bufas girem a la dreta i ens trobem amb un catxirulo, sempre per pista anem fent camí i així arribem a una gran bassa de rec i al seu costat un xicotet catxirulo.
cova del vernís Cobalto
Ací agarrem una senda que ens porta a eixir al Camino de Riba-Roja que coincideix amb l'antiga via pecuària del Cordel De Castilla, eixim a la CV-383 per on caminem un tram fins que per una sendera ens fiquem en la Rambla de Chiva, ací em sorprén trobar les fletxes grogues del Camino de Santiago, semble que per ací transita un tram del Camí de Llevant. Deixem la rambla per una pista que ens porta a creuar pel mig de tancats plens de bestiar boví i que per les pintes han de ser dels que es fan servir en les festes.
hay miradas que matan.......
Tornem a creuar la rambla i arribem a les vies del tren que també creuem, girem a l'esquerra i per un passeig arribem a les primeres cases de Xest, ací Pepe el Coto i jo, ens acomiadem de la resta i anem a trobar el seu cotxe, que aquest matí ha deixat, ja que no podia quedar-se a dinar, com jo tampoc puc li he demanat de tornar amb ell, arribem al vehicle, pugem i ja posa rumb envers Vilamarxant. La resta del grup es queden a dinar a Xest i de vesprada faran la segona etapa de la Vola al Terme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada