Pàgines

dilluns, 16 de gener de 2017

1er. DIA DE LA MUNTANYA NETA, (Vilamarxant, Camp del Túria)


En una de les habituals reunions entre l'ajuntament de Vilamarxant, mediambient i la direcció de CAV Senderistes Les Rodanes, es parlà de crear el Dia de la Muntanya Neta, es va fixar la data del 4 de desembre per portar-ho a terme per primer colp, per culpa del fort episodi de pluges, es va haver de suspendre i es va ajornar fins al dia 15 de gener. Uns dies abans s'obriren les inscripcions i al moment de tancar, s'havien inscrit unes 60 persones.

a punt de donar el tret d'eixida

Des de l'organització, es reparteix la zona de Les Rodanes en quatre zones a netejar i es posa al capdavant de cada una un "responsable del club". Eixim tots junts de l'Avinguda quan passen uns minuts de dos quarts de nou del matí i per la passera creuem el Barranc de Teulada, arribant a la zona esportiva, ací es fan dos grups, uns que van a cercar el Camí de Bassa Barreta i altres que ens enfilem a trobar el Caballo dels Forners.
procedint a fer neteja
El grup del Camí de la bassa es divideix i uns netejaran la zona de les trinxeres del Clau, La Ferradura, pujant fins dalt la Rodana del Pic i baixant per la Senda dels Bandolers. Els altres es dirigiran cap als Caballons, l'Alt del Castellet i des de l'Aljub des Caçadors per pista fins l'alberg.
per la senda de la Bassa a trobar l'alberg

El grup del Caballo dels Forners també es divideix i uns pugen dalt La Rodana per la senda El Pintor, baixant per la pista i altres anem a trobar la pista del Racó de Zamora i per la Senda de la Bassa fins arribar a l'alberg. En mig d'un ambient distes i mentre anem avançant, es va recollint tot allò que no hauria de trobar-se allí i que la manca de sensibilitat ambiental d'alguns ho fa possible.
punt d'avituallament
A poc a poc, ens anem reagrupant tots els grups a l'antic Corral de Bassa Barreta hui en dia reconvertit en Centre d'Educació Ambiental i Alberg, allí ens han preparat entrepans de diferents ingredients els quals ens aprestem a fer desaparèixer ràpidament, entre mosset i mosset anem comentant com a anat el matí i on hem trobat més i on menys fems, el lloc és agradable i queda protegit del poquet aire que corre.
exposició fotografia, sobre l'àguila de panxa blanca

Dins les instal·lacions, s'exposen tot una sèrie de fotografies, fruit de més de 30 anys del seguiment i investigació de les àguiles de panxa blanca dintre del parc, realitzada per part de dos enamorats del tema, en Manolo Ambou i en Lluís Santamaria, que també obsequien al grup amb un audiovisual sobre el mateix tema que fa les delícies de l'auditori. Acabat l'acte, es posa fi a l'activitat i es dóna inici al retorn envers Vilamarxant.
conferencia i cloenda de l'activitat
Esperem que en l'edició d'aquest any que està prevista per al mes de setembre, es consolide l'activitat que sembla s'ha iniciat amb molt bona resposta per part de la gent conscienciada amb els temes ambientals.

1 comentari:

  1. ¡Hola Francesc! Excel.lent iniciativa que caldria s'estenguera a altres llocs. Per desgràcia, no som tot lo nets que hauríem de ser.
    Salutacions.

    ResponElimina