Pàgines

dilluns, 17 d’octubre del 2016

PETIT PASSEIG, A CAVALL ENTRE VALÈNCIA I ALBACETE

Lloc inici caminada: Balneari Fuentepodrida, Requena, Plana d'Utiel, País Valencià
Caminants:  Félix, Pepe Gil, Pepe March i Francesc
Data: 20-10-2016
Hora d’inici caminada: 08:44:33
Hora d’arribada: 11:33:19
Duració: 02:48:46
Alçada punt de sortida: 411 m
Alçada mínima assolida: 397 m
Alçada Màxima assolida: 500 m
Desnivell màxim: 102 m
Ascensió acumulada: 163 m
Descens acumulat: 158 m
Guany: 88 m
Distancia recorreguda: 8.703 m
Velocitat mitjana (sense descomptar parades): 3.1 km/h
Velocitat mitjana en moviment: 4,2 Km/h

iniciant la caminada
Aquesta setmana, Félix, un dels participants en les eixides entre setmana, estava "tomando las aguas" en el balneari de Fuentepodrida, en terme de Requena al llindar amb la província d'Albacete. Algú comenta de fer-li una visita i que ell, ens prepare alguna caminada pels voltants, tots estem d'acord, així és que hui ens trobem Pepe Gil, Pepe March i jo en el lloc de costum, pugem al cotxe i ens dirigim a trobar Requena, ací ens desviem per la carretera d'Albacete per on seguim fins a arribar a l'entrada del balneari.
el bosc de ribera comença a agafar colors de tardor
Ja ens espera Fèlix així doncs, aparquem, carreguem amb les motxilles i donem inici a la caminada des del mateix balneari, eixim a la N-322 i travessem el riu Cabriol per un pont i ja entrem en la comarca de La Manchuela dins de la província d'Albacete, girem a dreta i ens apropem al riu Cabriol, aquest ens obsequia amb la visió de les seues transparents aigües, diuen que de les de millor qualitat de la península. Fets un poquet més de 3 km, girem a l'esquerra i ens apartem del riu.
riu Cabriol
Un quilòmetre més endavant i en veient que comença a caure una mena de siri-miri, decidim aixoplugar-nos sota uns pins i procedir al mosset de mig matí, la incipient pluja, no és obstacle perquè isquen de les motxilles olives caseres, bon vi, entrepans, dolços i mistela. Enllestit el tema, ens enfundem la roba d'aigua i reiniciem la caminada per una continua, però amable costera, quan portem fets uns 6 km, arribem al punt més alt del recorregut.
hombre prevenido.......... vale por tres
Ara ja és un constant descens on si el dia no estiguera tan ennuvolat, es podria gaudir d'unes vistes prou espectaculars, en un ambient distes que facilita el suau descens, eixim altre colp a la carretera per on desfem camí fins a arribar de nou al balneari. Fèlix espera la visita de la família i ens ha buscat un guia que ens portara a donar un tomb per Casas-Ibañez, població aquesta, que ostenta la capitalitat de la comarca de La Manchuela.
Casas-Ibañez, façana al mes pur estil gaudinià
Pugem al cotxe i amb el Jose de guia ens dirigim a Casas-Ibañez, com no deixa de ploure encara que no massa fort, el tomb el fem dintre del vehicle i baixant la cosa justa per prendre unes imatges tant de l'església de San Juan Bautista, com d'un "capricho gaudiniano" que no de Gaudi, es tracta d'una edificació amb tota la façana decorada amb trencadís al més pur estil gaudinià, fins i tot els balcons de ferro forjat, mantenen l'estètica.
Casas-Ibañez, església de San Juan Bautista
Tornem al vehicle i donem per acabada la visita turística al poble i donem inici a la tornada al balneari, de camí, ens desviem per visitar el balneario Baños de la Concepción amb unes avingudes dedicades a les diferents arts, en la dedicada als pintors, trobem reproduccions en trencadís d'obres d'artistes moderns, posem davant d'una reproducció de l'obra més coneguda de Picassó, el Guernica.
balnari Baños de la Concepción
Arribem a Fuentepodrida i al cap de poc temps obren el menjador, ens entaulem i entre comentaris sobre el vist, rialles i arreglar un poquet el món, anem deixant els plats ben escurats, després d'una estona de sobretaula, ens acomiadem i pujant al vehicle, iniciem el retorn envers Vilamarxant, on arribem sense cap contratemps

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada