Pàgines

dijous, 26 de desembre del 2013

PUJADA DEL PESSEBRE A LA COSTA, Amb el Club Centre Excursionista de Centelles

Lloc inici caminada: Carrer de Fortià Solà, Centelles, Osona
Caminants: Joaquina, Salva,Jose Maria, Francesc i unes quantes desenes mes
Data: 22-12-2013
Hora d’inici caminada: 08:13:20
Hora d’arribada: 13:34:29
Duració: 05:21:09
Temps en moviment: 02:00
Temps parat: 03:09
Alçada punt de sortida: 542 m
Alçada mínima assolida: 542 m
Alçada Màxima assolida: 1003 m
Desnivell màxim: 461 m
Ascensió acumulada: 574 m
Descens acumulat: 556 m
Guany: 461 m
Distancia recorreguda: 7.549 Km
Velocitat mitjana: 1.3 Km/h (sense descomptar parades)
Velocitat en moviment: 3.87 Km/h.

"A Dios pongo por testigo de que nunca mas hare una foto desenfocada"
Com cada any per aquestes dates, el Club Centre Excursionista de Centelles, organitzava la pujada del Pessebre dalt de La Costa. que és com es coneix la part superior de les cingleres que es poden albirar a ponent de Centelles. Com cada any també per aquestes dates, la dona i jo teníem previst pujar per passar el Nadal amb la família, parlant amb el Salva de fer alguna cosa, em comenta que ell, la Joaquina i el Jose Maria tenen previst participar-hi i decidisc que jo  m'hi agregaré, quedem que el Jose Maria em recollira a Martorelles i ens trobarem amb ells a Hostalets, un cop allí anirem fins al punt on està previst que comenci la caminada.
esperant el tret per eixir
El Jose Maria em recull davant Can Carranca a un quart de huit i ens dirigim envers Hostalets, arribats decidim anar amb els dos vehicles per tal que en acabar la caminada, nosaltres ja fem via cap a Martorelles, arribem dels primers al punt d'eixida i a poc a poc va arribant la gent, quan passen uns deu minuts de les vuit és dona el tret d'eixida i a poc a poc es comença a moure una llarga i multicolor serp humana, creuem la C-1413B i agafem per la pista que passa a tocar de Ca La Manescala, seguim la pista i passem per Can Manel, uns pocs metres més endavant s'acaba la pista i comença un corriol que s'endinsa en el paratge conegut com L'Esgraonada.
camí del Morro de Porc, tram equipat
El Corriol té trams emboscats, trams que transita damunt de roca nua, trams aeris i altres no tant, els trams més aeris han estat equipats amb cable d'acer per tal de donar més seguretat, el conjunt és un corriol exigent, amb forta pendent que en alguns trams se salva per damunt grans pedres a manera d'esglaons, tot junt fa que malgrat que jo hagi d'anar parant de tant en tant, quedi encisat per la bellesa del corriol. Arribem sota el Morro de Porc, aquest és un dels pics que  podem trobar dalt les cingleres i que amb els seus 967 m. es fa de notar, el rodegem i resseguim un tram de la costa gaudint de les espectaculars vistes que d'ací estant, es poden albirar. Ara ens dirigim al lloc on l'organització ha preparat les brases i les graelles, per què cada un posi a coure la botifarra o allò que hagi portat.

no tot a de ser patir..........
Després de prop una hora de menjar, xerrar i recuperar forces, es reinicia la caminada per fer els 600 m. que ens separant del lloc on es troba el tronc damunt del qual, es munta cada any el pessebre, arribem al lloc i ens trobem el tronc amb el pessebre de l'any passat encara al seu lloc, el tronc és tan arran de la cinglera que ací passo uns moments d'angúnia en veure a la gent movent-se tan arran del vuit. Comencen a desmuntar el pessebre "caducat" i a preparar per a muntar el d'enguany, per a fer temps visitem un refugi que es troba per allí a prop i semble que pertany a alguna societat de caçadors.  En veient que la cosa va per llarg i una vegada hem pogut veure el nou pessebre muntat provisionalment, nosaltres quatre decidim iniciar la tornada

col·locant el pessebre
Seguin pel corriol per on hem arribat que coincideix amb el Camí de La Costa, però ara en sentit contrari i anem  resseguint la cinglera, passem per la Roca Llisa i després d'eixir a la carretera del Puigsagordi per on caminem uns pocs metres, arribem al Pic de la Costa que amb els seus 1004 m. és el punt més alt de la caminada, seguim pel corriol i passem pel Pla de Riucerdà i ja comencem a davallar per la Tosquera de Vinyoles, aci podem observar  un grup de gent que penja de les cingleres sota mateix de la Costa del Giol, transiten per la Via Ferrata de Les Baumes Corcades, una de les mes importants vies ferrates de Catalunya. El sender va perden alçada mentre transita per Les Escales del Puig, tram molt pedregós i que a aquestes alçades noto que em castiga els genolls, malgrat açò,  es bonic de fer.
Via ferrata de Les Baumes Corcades
Passem a tocar de lo reste en peu de la casa d'El Puig Vell, ara ens incorporem a pista de terra que  poc després es transforma en pista asfaltada i que deixant a la dreta el Moli de l'Estrada i els Horts de l'Estrada, ens porta a eixir a la C-1413B que creuem i girant envers la dreta anem a trobar els vehicles, ens acomiadem del Salva i la Joaquina, pujo al cotxe del Jose Maria i posem rumb envers Martorelles, arribats ens acomiadem, ens desitgem bones festes i ell ja fa via envers Cànoves.  Ha estat una caminada no gaire llarga però exigent pel desnivell a salvar en molt poc tram, malgrat tot, paga la pena l'esforç ja sigui amb pessebre o sense, feia temps que no caminava per uns corriols tan bonics i gaudia d'unes vistes tan espatarra'ns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada