Pàgines

diumenge, 1 de desembre del 2013

CAMINADA PER VILAMARXANT AMB LA FALLA EL COLP (Camp del Túria)

Lloc inici caminada: Casal Falla El Colp, carrer Sant Miquel, Vilamarxant (Camp del Túria)
Caminants: 28 Senderistes
Data: 01-12-2013
Hora d’inici caminada:09:10:06
Hora d’arribada: 12:17:16
Duració: 03:07:10
Temps en moviment: 01:40
Temps parat: 01:27
Alçada punt de sortida: 142 m
Alçada mínima assolida: 100 m
Alçada Màxima assolida: 274 m
Desnivell màxim: 174 m
Ascensió acumulada: 314 m
Descens acumulat: 307 m
Guany:131 m
Distancia recorreguda: 11.00 Km
Velocitat mitjana: 3.5 Km/h (sense descomptar parades)
Velocitat en moviment: 5.8 Km/h.
el grup a Bassa Barreta
 Per a hui la Falla "El Colp" de Vilamarxant, havia preparat una caminada pel terme de la població sota la direcció tècnica de Senderistes Les Rodanes, a meitat setmana m'arriba un wassap   informant-me del tema, (xe quins modernismes), com és una matinal i tinc el matí lliure decidisc participar, així que hui poc abans de les nou, hora prevista per a eixir, sóc davant el casal de la falla punt de trobada, comença a arribar gent i després d'uns minuts de cortesia iniciem la caminada quant passen deu minuts de les nou, pel carrer de Sant Miquel anem a trobar el Barranc de Teulada que creuem i agarrem el camí del Cavallo dels Forners vorejant el polígon industrial d'Enchilagar del Rullo. Eixim al Camí del Racó d'en Zamora que transcorre paral·lel a la CV-50 fins a arribar al disseminat de Les Creuetes.
primer avenc
 Ací girem envers l'esquerra i iniciem una suau pujada que ens porta a un collet on trobem un encreuament de camins, per l'esquerra i després de creuar una cadena, continua la pista fins a arribar dalt la Rodana Gran, de front tenim el Camí del Massis, tant per un com per l'altre, circula el PR-175 o Sender de Les Rodanes, nosaltres agarrem una senda que ix cap a la dreta i que s'endinsa en la zona de bosc d'Els Cavallons, arribem dalt d'una lloma que amb poc menys de 280 m. d'altitud, és el punt més alt de la caminada de hui. Ara comencem a davallar per una bonica senda que ens porta a passar pel costat de dos avencs protegits per unes baranes de fusta primer, per apropar-nos després a la Cova del Llentiscle, lògicament en els tres llocs fem parada per gaudir-ne.
cova El Llentiscle
Sempre seguint la bonica senda anem a eixir al Camí del Massis a tocar del Corral de Bassa Barreta, des de  l'última vegada que vaig estar ací, han acabat d'arranjar el corral, llastima que estiga tancat i no puguem visitar-lo per dintre, ara fem els pocs metres que manquen per arribar a Bassa Barreta on la gent de la falla a preparat una taula amb tota mena de menjar i beguda per a fer un suculent esmorzar. Aixoplugats sota l'ombra de l'espectacular Pi de Bassa barreta, ens afanyem a donar bon ús dels aliments a la nostra disposició, mentre aprofitem per xerrar, enllestida la qüestió gastronòmica, reiniciem la caminada deixant aviat el camí de Bassa Barreta per agarrar la Senda dels Cuartelets que durant un tram, transita per una estreta vall que separa la Rodana Gran de la Rodaneta Blanca.
xe que bo!!!!!! evidentment la foto es un "posado" no un "robado"
La senda ens porta a eixir a Los Yesares, creuem el Barranc dels Oms i deixant a la nostra esquerra els Cavallons dels Forners arribem al poble passant per davant de les instal·lacions esportives, per la passera tornem a creuar el Barranc de Teulada i ja anem a trobar el carrer de Sant Miquel per on arribem al casal d'on hem eixit fa poc més de tres hores i 11 quilòmetres.  Ací  la gent de la falla a preparat una picaeta per a rematar el matí. Després  de xerrar un poquet m'acomiade de la gent i truque a la dona que em vinga a recollir.
He d'agrair la bona acollida que estic trobant per part de tota la gent, el qual fa que em trobe molt a gust en totes les eixides en les quals participe. Com sóc un nouvingut, pregue que si trobeu algun error en els noms dels llocs, m'ho feu saber per poder-ho canviar.

2 comentaris:

  1. Yo no hubiese explicado mejor.

    ResponElimina
  2. Gracias Raúl, he intentado ser breve, no se si por la edad,jejejeje pero tengo tendencia a alargar las reseñas cual abuelo Cebolleta explicando sus batallitas

    ResponElimina