diumenge, 26 d’abril de 2015

III MARXA SENDERISTA SOLIDARIA, LES RODANES, VILAMARXANT

Lloc inici caminada: Avga. Dos de Maig, Vilamarxant, Camp del Túria
Caminants:  Aprox. 140 senderistes
Data: 26-04-2015 
Hora d’inici caminada: 08:36:
Hora d’arribada: 14:10:
Duració: 05:34
Alçada punt de sortida: 105 m
Alçada mínima assolida: 100 m
Alçada Màxima assolida: 345 m
Desnivell màxim: 245 m
Ascensió acumulada: 464 m
Descens acumulat: -437 m
Guany: 235 m
Distancia recorreguda: 17.02 Km
Velocitat mitjana: 3.0 Km/h (sense descomptar parades)

"Caritas de Vilamarxant amb la col·laboració del Club d'Atletisme VILAMARXANT i Senderistes Les Rodanes en la preparació i realització i  de l'Ajuntament de Vilamarxant en el tema intendència i seguretat viaria, han organitzat la II Marxa Senderista Solidaria". Així començava ara fa aprox. un any la meua crònica de la II Marxa Senderista Solidaria, igual que havia començat la de la I Marxa Senderista Solidaria un any abans, i així comence la de la III.
el grup preparat per a eixir
Aqueix matí poc abans de les huit, arribe a l'Avinguda, encara estan acabant de preparar les taules per a les inscripcions i recollida de les aportacions dels caminants. Faig l'aportació solidaria i amb El Raul, Porrina, Jose Miguel i la resta de voluntaris, ens distribuïm els llocs, quan passen uns sis minuts de dos quarts de nou donem inici a la caminada. Anem a trobar el Barranc de Teulada que creuem per la passera de ferro, passem pel davant del poliesportiu i ja deixant l'asfalt ens endinsem en el SL del Cavallo dels Forners. Per una senda amb boniques vistes fem camí fins a eixir a tocar de la CV-50, girant a l'esquerra prompte arribem a l'inici de la senda coneguda com a "Senda del Pintor".
caminat pel Cavallo dels Forners, al fons el nostre primer objectiu
En uns dos quilometres la senda salva un desnivell d'uns 200 m. més o menys, cosa que fa que algun, quant arribem dalt, necessite recuperar l'ale. Després d'una breu parada de reagrupament, donem inici a la baixada primer per pista i després per la "Senda de la Bassa" fins a eixir al Camí de Bassa Barreta, girem a dreta i fem els poquets metres que ens separen  de la bassa i del seu fidel acompanyant, l'Insigne Pi de Bassa Barreta. A l'ombra del pi ens posem mans a l'obra en la feina d'alleugerar el pes de la motxilla i augmentar el de l'estómac.

moment de l'esmorzar sota el Pi de Bassa barreta
Descansats i amb el cuc de la gana apaivagat, donem inici a la segona part de la caminada, pel Camí de Bassa Barreta ens dirigim al punt on se separen l'opció curta de la llarga, els de la curta segueixen de front a trobar l'inici del tram de La Rodaneta Blanca. Nosaltres girem a la dreta, jo vaig tancant el grup, així doncs deixe que passen tots, per pista de terra ens apropem a on es troba el bunker, un dels extrems de les trinxeres de la Ferradura, abans d'arribar, girem a la dreta per una bonica senda que ens porta a rodejar La Ferradura per anar a trobar l'altre extrem de les trinxeres. Passem per davant de la Cova del Vernís i alguns s'apropen a visitar-la.

ací se separen les dues opcions
Resseguim les trinxeres i arribem al bunker, eixim al Camí de la Buty  que creuem per anar a trobar l'inici del tram de trinxeres de La Rodaneta Blanca, per a alguns, és el primer colp que transiten per l'interior d'una trinxera, anem resseguint el traçat en gran part per l'interior, arribem al final i sempre per senda que transita pel mig del bosc passem pel davant de la Cova del Tio Vicari, com anem justets de temps no parem. Quan ja arribem a les primeres cases de la urbanització de La Rodana, m'adone que he perdut el Walky que portava per comunicar amb la capçalera del grup.
un poquet d'aventura sempre alegre el matí
 Truque al Porrina per a dir-li que jo done mitja volta per intentar trobar-ho i em fa portar l'altre aparell per ajudar en la busca, al moment arriba el Raul, li done el walky i amb la seua agilitat, prompte em passa de llarg i desapareix, ell davant i jo darrere anem  caminat al mateix temps que mirem arreu, als minuts em truca i hem diu que ja l'ha trobat quasi a l'inici del tram de trinxeres, com estem més a prop del cami de Basa Barreta que del grup, seguim per aquest fins que arribem a l'Avinguda, ja no queda ningú, sols el Porrina, malgrat açò, ens han guardat un poquet de tot perquè fem la picaeta, així donem per finalitzada la caminada.
inici del tram de trinxeres de La Rodaneta Blanca
Per culpa d'aquest "accident" ni el Raul ni jo hem pogut fer fotos de la part final del recorregut ni del refrigeri que la gent de Caritas ha posat a disposició de la gent, aquesta incidència a part, a estat un matí ben aprofitat, ple de moments agradables, de contacte amb la natura i amunt, col·laborant en una bona causa, que mes es pot demanar.



2 comentaris:

  1. ¡Hola Francesc! Totes le marxes senderistes son divertides i animades. Està encara té més importància per el seu caràcter solidari. I la ruta també prou interesant. Qué més vols?.

    Salut i camí.

    ResponElimina
  2. Hola Emilio. En principi no soc amant de les eixides multitudinàries, però eixa, es d'aquelles que quan veus 140 inscripcions, penses que podien haver estat el doble pel seu caràcter solidari. A mes, també serveix per a que molta gent conegui un poquet millor els voltants del seu poble, per alguns, era el primer colp que passaven per alguns dels trams.

    ResponElimina