Pàgines

dimarts, 22 de desembre del 2015

SERRA DE XIVA, FUENTE ALHONDIGA-PICO HIERBAS-FUENTE ALHONDIGA (Xiva, La Foia de Bunyol)

Lloc inici caminada: Fuente Alhondiga, Xiva, La foia de Bunyol, País Valencià
Caminants:  28 senderistes
Data: 20-12-2015
Hora d’inici caminada: 08:46:
Hora d’arribada: 11:49:35
Duració: 04:13:45
Alçada punt de sortida: 680,5 m
Alçada mínima assolida: 680,5 m
Alçada Màxima assolida: 1.022 m
Desnivell màxim: 338 m m
Ascensió acumulada: 459 m m
Descens acumulat: 490 m
Guany: 323 m
Distancia recorreguda: 13055 m
Velocitat mitjana: 3.1 km/h (sense descomptar parades)

el grup a Fuente Alhondiga abans de iniciar la caminada
Hui era el dia, de portar a terme l'ultima caminada del 2015 de Senderistes Les Rodanes, a l'efecte, ens havíem posat d'acord amb la gent del Club de Montaña de Chiva, ells preparaven una ruta que eixint de la Fuente Alhondiga ens portara fins dalt el Pico Hierbas, pic que amb els seus 1022 m. crec és el segon més alt de la Serra de Xiva. A dos quarts de huit eixim del llavador en direcció a Xiva, arribem, salutacions i quan ja hi som tots pugem als vehicles i ens dirigim a trobar la Fuente Alhondiga, punt de partida de la caminada.

fortes pendents fins arribar al Pico Hierbas
Arribem, aparquem els cotxes a tocar de la font i ja donem inici a la caminada, des del primer pas la senda ens porta per un pendent força pronunciat, en un poquet menys de 3 km; salvem un desnivell positiu d'uns 340 m. en algun dels trams, el desnivell supera el 20%. Amb unes quantes parades que ens permet gaudir de les vistes mentre recuperem ale, arribem dalt del pic. Després de gaudir de les vistes i de la visió de la boira baixa no gaire recurrent en les nostres caminades, procedim al sempre agraït ritual del mos.
dalt del pic al costat de la caseta dels guardes forestals
Com ja és habitual, aquest moment és aprofitat per a riure, fer bromes i aprofundir en els lligams de camaraderia i germanor. Enllestit el mos, reiniciem la caminada anant a trobar la Senda del Mal Viaje que segueix les traces de l'antiga Vereda Real de Xestalgar a Godelleta. Per damunt d'aquests dos, també discorre el Camino Natural Túria Cabriel de recent inauguració, encara que per ara, eixint de Pedralba, només arriba a la zona de berenadors de La Vallesà en terme de Setaigües.
hora d'esmorçar
El camí, fora d'alguna que altre xicoteta pujada, ara va en un suau descens que ens porta al punt de partida passant pels Camino de Monte Gordo i Camino de Marjana, fins que arribem altre colp a la Fuente Alhondiga. Després de refrescar-nos en la font tant per dintre com per fora, ens acomiadem de la gent de Xiva i pujant als vehicles, posem rumb envers Vilamarxant. Amb aquesta eixida, donem per acabada la programació oficial de caminades del 2015.

2 comentaris:

  1. ¡Hola Francesc! Tenim eixa serra pendent. Però de tan propet que la tenim, la deixem sempre per al final.
    Salutacions y Bones Festes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Emilio, abans de res, desitjar-te un nou any ple de satisfaccions i nous camins. Disculpa el retràs en respondre el teu comentari, algun problema familiar sumat a la xicoteta depressió que em produeixen aquestes festes, han fet que tingues aixo un poquet deixat. Tens raó en que la Serra es a propet, i se'm fa estrany que no li hagis fet visita, a tu que t'encanten las altures......... gaudiriee.
      Salut i repeteixo, Bon Any!!!

      Elimina