Pàgines

dimarts, 5 d’abril del 2016

PARC FLUVIAL RIU TÚRIA, (Vilamarxant-València, Parc de Capçalera)

Lloc inici caminada: Av. Dos de Maig, Vilamarxant, Camp del Túria, País Valencià
Caminants: Paqui, Mila, Marisa, Miguel Angel i Francesc
Data: 01-04-2016
Hora d’inici caminada:07:28:00
Hora d’arribada: 14:47:38
Duració: 07:19:38
Alçada punt de sortida: 100 m
Alçada mínima assolida: 15 m
Alçada Màxima assolida: 111 m
Desnivell màxim: 96 m
Ascensió acumulada: 20 m
Descens acumulat: 127 m
Guany: 10 m
Distancia recorreguda: 29.900 m
Velocitat mitjana: 4,1 km/h (sense descomptar parades).
Velocitat mitjana en moviment: 4,7 km/h
riu Túria
El Parc Natural del Túria és un parc natural situat a les vores del baix Túria entre Llíria i València. El conjunt mostra un paisatge dinàmic i variat amb una notable diversitat d'hàbitats i espècies de fauna i flora. És de gran interés ecològic, oferint boscos mediterranis de pinar i garriga i protegint almenys part de l'Horta de València i el Camp de Túria. El parc abraça el riu Túria i la seua ribera al seu pas per la zona metropolitana de València. El parc del Túria té 4.480 hectàrees i 35 quilòmetres de llargada.
primer pont
Comença a Quart de Poblet i segueix el riu, travessant els termes de Manises, Paterna, Riba-roja de Túria, l'Eliana, Benaguasil, Llíria i Vilamarxant fins a arribar a Pedralba. Comprén tres masses boscoses - la Vallesa, les Rodanes i la Pea - i les riberes del Túria. S'estén per una zona sotmesa a una important pressió urbanística, on hi ha grans obres públiques en projecte.
zona de trinxeres de València la Vella
El parc és vertebrat per un camí verd que el recorre de l'oest a l'est (de Vilamarxant al parc de la Capçalera), passant a prop de les poblacions principals i sempre resseguint els marges del riu Túria. Aquest  és equipat amb diversos ponts de fusta amb reminiscències  venecianes, que permeten anar creuant  a un costat i l'altre del riu.
arbre de grans dimensions
Miguel Angel proposa fer el camí verd en la seua totalitat, eixint de Vilamarxant i arribant fins al Parc de Capçalera, s'agreguen Mila, Paqui i Marisa i quedem en iniciar la caminada a dos quarts de huit, eixint de davant de la policia local. Un poquet abans de l'hora ens trobem i donem inici a la caminada quant falten dos minuts per la hora prevista. Per Cavallers primer i Moli després, anem a eixir a la rotonda del Moli i ja  pels camps de l'Horta Nord, anem a trobar el Túria.
aigües del Xúquer amb el seu color característic
Sempre resseguint el riu i creuant-lo a banda i banda pels ponts, arribem a Riba-roja fets uns huit km, creuem el Pont de Pedra i continuem pel passeig fluvial. Deixem a la nostra dreta primer les cases de Masia de Traver i les de València la vella després. A l'alçada de les trinxeres parem a fer el mos de mig matí, enllestit, continuem la ruta sempre tenint el riu ara a la dreta, ara a l'esquerra. Arribem a la Presa lloc on el Túria rep les aigües del Xúquer.
a mitat de camí
Un poquet més avall i al costat d'una àrea recreativa trobem l'assut de Moncada d'on ix la Séquia de Moncada, seguim camí i abans de creuar per sota de la A-7 trobem l'inici de la Sequia de Quart, per ací el paisatge perd l'estampa bucòlica de la primera part que canvia per horts periurbans, carreteres a creuar, erms, etc. etc. Deixem arrere Manises i arribem a Quart de Poblet, ací deixem a la dreta el caixer nou del Túria i girem a l'esquerra. Després de creuar per un últim pont de fusta, ja entrem en València i quan portem un poquet més de 27 km, som al km 0 a tocar del Parc de Capçalera.
Parc de capçalera
Fem uns pocs metres per dintre del parc, eixim a l'altura del centre comercial de Campanar, passem pel davant del Nou d'Octubre i ja eixim a Pius XII. Ací anem a trobar el núm. 28 on té parada el bus que ens ha de portar a Vilamarxant, al cap de pocs minuts arriba el bus, pugem i prenem seient per  primera vegada des que hem iniciat la caminada aquest matí. En mig de bromes i amb la satisfacció d'haver assolit el repte, arribem a Vilamarxant i ens acomiadem fins a una altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada