Pàgines

diumenge, 1 de juliol del 2012

POSA VIDA AL TEU HORT (cronica setmanal d'un petit hort 2) escrita sota la cendra i el fum


Vagi per davant que avui no es un dia "normal", portem ja 3 dies sota el fum i la pluja de volves de cendra produïdes pels dos paorosos incendis que assolen Valencia. Nosaltres  quedem entre mig de ambos, equidistants tant d'un com de l'altre, semble que a moments d'ara, han cremat mes de 50.000 ha, entre elles grans extensions de bosc mediterrani. L'incendi d'Andilla amenaça de cremar el Parc Natural de la Serra Calderona. Aquest país que estic començant a conèixer i per tant a estimar, no tornara a ser el mateix en molts i molts anys.
nuvol de fum producte de l'incendi d'Andilla


fulla d'albergínia amb volves
Respecte a l'hort, que dir.........que continuo collint encisams, bajoquetes i albergínies, els tomàquets cada dia mes grossos però no maduren, la natura, te el seu tempus..........dijous vaig fer una nova plantada d'encisams, no fora que em quedes sense, també he fet planter de bajoquetes en iogurts i ja treuen el cap.
els tomàquets, cada dia mes grans, precisaré ajut per collir-los
collita d'avui de bajoquetes i albergínies
encisams, en producció, a punt de collir i acabats de plantar
planter de bajoqueres treien el cap dels iogurts
flor de carbassó (Cucurbita pepo)

  Continuo afegint plantes de jardí a la col·lecció,  tant de temporada com de vivaces.
campaneta xina (Platicodon grandiflorus)
flor de l'Hibisc (Hibiscus Rosa-sinesis)
Avui han caigut quatre gotes i semble que la temperatura a experimentat una davallada, portàvem uns dies fregant els 40º un dia si i altre també, espero que servesqui per ajudar a apagar els focs, bo poca cosa mes a dir.............no se si per que no hi ha res a dir, o per l'estat d'ànim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada