Pàgines

dimarts, 23 de febrer del 2010

VOLTA PER LES FONTS DE LA SERRALADA DESPRES DE LES PLUGES

06,00. Sona l'alarma, em llevo, petit desdejuni, agafo la motxilla i demés trastets i cap al carrer, ahir dilluns no vaig sortir a caminar per lo que a la nit vaig pensar en sortir avui a estirar una mica les cames, quelcom suau i curt. em vingué al cap que podia estar be donar un cop d'ull a algunes de les fonts de la serralada a veure si després del sostingut episodi de pluja que portem, els aqüífers s`havien recuperat lo suficient com per veure brollar aigua de les fonts.
primeres llums del dia al Parc de Can Sunyer
Pel carrer Primavera faig cap al Torrent de Can Sunyer que agafo aigües amunt, passo pel Parc de Can Sunyer, creuo el carrer de la Timba i segueixo vorejant el torrent mig a les fosques encara, d'entrada veig que el torrent no es que porti massa quantitat de liquid element, arribo a la Font de Can Roda, cau el petit fil de sempre, un pic vista segueixo camí anant a sortir a les vinyes de Can Roda, pel costat de Can Coll vaig a espetegar al carrer del Carme, ja a Santa Maria de Martorelles, d'aquest al de la Sagrera per on arribo a la Font de Baix, petit fil,
Font de Baix
potser menys inclús que en altres visites, per les escales de la Baixada de la Font pujo a trobar el carrer de la Font del Ca, d'aquest al carrer de la Font Sunyera, fins que deixo l'asfalt i ja trobo el primer cartell indicador de que entro dintre el Parc de la Serralada Litoral, arribo a la Font Sunyera i un altre decepció, tampoc esta en el seu millor moment, deixa anar un minso rajolí.
Ara agafo la pista que per l'esquerra de la font s'enfila a trobar la Font de Sant Domenec i el Ca, mes coneguda com Font del Ca, arribat que hi soc constato que aquí
Font de Sant Domenec i el Ca
tampoc s'ha produït cap espectacular millora, d'aquí agafo el corriol que amb certa pendent i en bastant mal estat, em portara a la Font del Ferro passant abans això si, per la Font de la Teula i per La Bassasa. La Font de la Teula regalima petits fils d'aigua per les parets però ni una gota pel broc, lo que no treu de que en la cassoleta on es recull l'aigua es vegin alguns exemplars de caps grossos. La Bassasa esta plena i l'aigua es veu clara i transparent, lo que permet veure les petites carpes daurades que hi tenen el seu habitat, la Font del Ferro treu un petit fil, si tenim en compte que es la que esta a major alçada de totes, potser es la que ho porta millor.
Font del Ferro
Veien l'hora, decideixo iniciar ja el retorn evitant no obstant en lo possible passar pels mateixos llocs que a l'anada, per això torno al corriol i segueixo pujant fins que arribo a la carena, giro envers la dreta en direcció a Sant Fost fins que trobo un altre pista que per la dreta i en forta davallada en deixara altre cop a la Font Sunyera, d'aquesta a Santa Maria de Martorelles, per Anselm Clave vaig a sortir a la carretera, agafo el camí del cementiri, passo pel davant i segueixo la pista de terra que em porta a Can Bernades, passada la casa baixo al torrent per visitar la Font de Beu i Tapa, no tant per veure si surt aigua, ja que això seria un miracle de la natura, si no per veure si la pluja a malmès la feina feta pel Toni Seuma netejant de terra i pedres la font, veig que que esta igual, d'aquí ja vaig a trobar la Font del Racó, eixuta per complert, aquí si que esperava veure ni que fos un minso rajolí.
Font del Racó, a tocar de Can Girona
Pel mig de les instal·lacions de Can Girona vaig a sortir al camí de Can Girona, passo pel davant del viver Castell de Sant Foix, arribat davant de les bodegues de Marques d'Alella giro a l'esquerra i vorejant les vinyes, vaig a sortir a la Font de Can Matons, llàstima que l'estètica d'aquesta deixi tant que desitjar, treu una bona doll d'aigua, aigua que després d'omplir la bassa fa camí envers el Torrent de Can Girona, pel carrer del Fondo dirigeixo les passes a trobar el carrer d'Anselm Clave,
Font de Can Matons i la seva bassa
abans del pronunciat revol que es troba a la confluència amb Avinguda Joan XXIII, baixo al Torrent de les Llicorelles per visitar l'ultima font, la Font de Can Camps, llastima de lloc perquè la font com casi sempre treu gran quantitat d'aigua.
Ara ja segueixo per l'Avinguda Piera fins a trobar el carrer Primavera on dono per finalitzada la caminada d'avui, he deixat el GPS a casa per lo que no tinc el track, però comprovada la ruta al PC, han estat poc mes de 13 km; ara, dutxa, preparar el dinar, dinar i cap a la feina amb les bateries una mica mes recarregades.

3 comentaris:

  1. Jo vaig anar-hi dissabte passat però llegint el que escrius quasi no cal anar-hi per que ho expliques perfectament.
    Al final, la Manuela i jo segurament anirem a la sortida a les fonts de l'Ajuntament per que van coneguts nostres. Deixarem per més endavant La Mola.
    Antonio

    ResponElimina
  2. Bona nit Francesc, ahir vaig anar a la Font de Can Gurri i raja una mica. Ara feia temps que no la veia rajar.
    Han caigut dos dels tres pollancres que hi havia. Saps que ha passat? Pot ser que hagi sigut el vent.
    A reveure.
    Toni Seuma

    ResponElimina
  3. Hola toni no havia vist el comentari, veig que fa temps que no hi anaves......varen caure a consecuencia del vendaval del gener de l'any passat.

    ResponElimina