Pàgines

dilluns, 22 de setembre del 2014

CAMÍ DE SANT JAUME-2 (Primer dia, etapa previa)

Després de l'experiència viscuda el passat mes de maig recorrent quatre etapes del Camí de Sant Jaume, tenia clar que havia de continuar "El Camí" A primers d'agost començo a preparar aquesta segona serie, deixant anar una velada invitació als companys de la primera. A la fi, només s'hi apunta el Salva Leal que l'altre cop no va poder participar, la idea és continuar allà on ho vàrem deixar o sigui a Estella. Quedem que  baixara a recollir-me amb el seu cotxe i plegats partirem envers Belorado, final de l'etapa Santo Domingo de la Calzada-Belorado que seria la cinquena, no tenim clar si en farem quatre o cinc, però ens sembla bon lloc per a deixar el vehicle
Belorado, plaça major en dia de mercat
Dilluns 15 ens llevem aviat i després d'un petit desdejuni carreguem les motxilles i ens posem en marxa, anem a trobar la A-23 o Autovia Mudèjar per on fem via durant un bon grapat de quilòmetres, després per la A-68 i algun tram de nacional arribem a Logroño, aquí agafem la A-12 o Autovia del Camino i un altre tram de nacional fins que arribem a Belorado. Cerquem la parada de l'autobús i després de comprovar que fins a les 18,15 h. no surt el bus que ens ha de portar a Estella, comprem unes viandes i asseguts en un banc en donem complit compte.

Belorado, església parroquial
Donem un tomb pel poble, ja que inclús si arribéssim fins aquí, la idea és iniciar immediatament el retorn, quan manca poc menys de mitja hora per la sortida de l'autobús ens dirigim envers la parada, al poc temps el veiem arribar, col·loquem les motxilles i pugem, ens queden dues hores de viatge fins a arribar a Estella. Al voltant de les 20,15 arribem i ens posem a cercar alberg, estan tots plens a vessar, en el municipal ens comenten que un parell de quilòmetres més endavant podem trobar allotjament en l'alberg municipal de Ayegui, ens posem de camí i arribem a lloc quan són les 21,00, l'hospitaler ens acomoda i ens comenta que el servei de menjador tanca a les 20 h. malgrat això, molt amablement va a parlar amb l'encarregat i aquest també amb amabilitat i simpatia ens prepara quelcom.
Belorado, convent de Santa Clara
Com és norma en els albergs, a les 22 h, tanquen portes i mitja hora després apaguen llums, després d'una reconfortant dutxa, donem per acabat aquest primer dia i ja ens dirigim a les lliteres on no tardem massa a quedar profundament adormits.


2 comentaris:

  1. ¡Hola Francesc! Que disfrutes del Camí i caminant, caminant, aplegues a on vullgues aplegar. Camina sempre.
    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Gracies Emilio, veig que els dos varem posar "punto y seguido" al mateix lloc: Santo Domingo de la Calzada, seguido per que espere poder continuar.
    Salut i quilometres.

    ResponElimina