Pàgines

dimarts, 19 de juliol del 2011

RETROBADA AMB EL TORRENT D'ESTIULA

Lloc de trobada: Hostalets de Balenyà
Lloc inici caminada:La Font del Querol, Campdevànol
Caminants:Salva, Jose i Francesc
Data: 18-07-2011
Hora d'inici caminada: 08:54:27
Hora d'arribada:14:28:43
Duració: 05:34:16
Alçada punt de sortida: 780 m
Alçada mínima assolida:780 m
Alçada Màxima assolida: 1008 m
Guany:228 m
Desnivell màxim: 228 m.
Ascensió acumulada:602 m
Descens acumulat: 637 m
Distancia recorreguda: 11.29 Km  
Velocitat mitjana: 2 km/h (sense descomptar parades)
Gorg del Colomer, un racó paradisíac
 Havíem quedat amb el Jose i el Salva que avui faríem el comiat de la temporada, a mitja setmana el Salva truca i parlant d'on anar i com jo tenia ganes d'acabar la temporada amb una bona remullada, diu de tornar al Torrent d'Estiula, aixo si, en plan mes "dominguero", recórrer el tram dels gorgs, donar-nos alguna remullada on ens vingues de gust, parar a fer el mos i un cop de retorn a la Font del Querol, agafar el vehicle i anar a dinar a algun restaurant de la zona, diumenge truco al Jose i quedem que el passaré a recollir a l'hora habitual.
Gorg de la Cabana
Aquest mati a les set, recullo al Jose a Santa Perpetua, el dia esta ennuvolat i alguna gota cau al parabrises, fem el cord fort i posem rumb envers Hostalets de Balenyà, aquí i com porto un parell de dies amb lleugers mareigs, aparco el cotxe i agafem el del Salva, tornem a la C-17, arribats a Ripoll girem envers Campdevànol, creuem el poble per la carretera que mena a La Pobla de Lillet i deixem el vehicle a la zona d'aparcament de la Font del Querol, al costat del càmping Pirinenc, veiem un cartell que diu que de divendres a dilluns es te que pagar 5 € per deixar el vehicle, però no veiem a ningú que cobri, aixi que pensem que a la tornada ja pagarem i donem inici a la caminada.
Gorg de la Tosca
Sempre seguint les marques del sender local anem de pujada, fets una mica mes del quilometre som a les restes de la casa de la Mosquera i uns metres mes endavant la font del mateix nom, ara el sender ja es va apropant al torrent i ja comença l'espectacle, primer arribem al Gorg de La Cabana, després passem pel Gorg de La Tosca, uns metres mes i ja som al Gorg de l'Olla mes endavant pel Gorg de la Bauma, arribats aquí, decidim fer una petita parada per el mos matinal. Mentre ens ocupem en tant feixuga tasca comentem que el dia esta fresc i que lo del bany........encara que jo no perdo l'esperança.
Gorg de la Bauma
Acabat el mos reiniciem la caminada, uns metres mes endavant tenim que canviar de riba, creuem el torrent per unes pedres i arribem al Gorg del Forat, seguim i ja som al Gorg Petit del Colomer, aquí ens separem una mica del torrent, passem per la Font del colomer que rau eixuta i ja davallem a trobar el Gorg del Colomer on arribem a dos quarts de dotze, la temperatura es fresca i el sol encara no arriba al lloc per lo qual el bany queda posposat, decidim arribar-nos a Sant Feliu d'Estiula que ens semble recordar esta a uns dos quilometres.
Sant Feliu d'Estiula
Dit i fet, ens enfilem per anar a trobar el Camí de l'Auró que sense cap mena de complicació ens porta fins a l'església de Sant Feliu d'Estiula, vist el lloc i fet un petit descans tornem sobre les nostres passes i quan som altre cop al Gorg del Colomer dic que m'abelleix donar-me un bany i els altres, quin remei..........accepten de "bon grat" la veritat es que l'aigua esta freda amb ganes, ells es donen un bany curt, lo just per immortalitzar el fet, jo m'entretinc una mica mes, dintre la sensació de fred es forta, però quan surts ja tens ganes d'entrar altre cop, ens eixuguem, vestim i re-emprenem la caminada.
paradisíac, nomes desentona el banyista
Per no tornar pel mateix lloc creuem el torrent i anem reseguint les marques groques que ens van guiant a trobar el Collet de Daguí, aquí enllacem amb el Camí de Gausacs a La Mosquera, passem a tocar del Mas Gausacs, sempre camí endavant ens anem apropant a la fi de la caminada, arribem altre cop a la zona de lleure de la Font del Querol, no hi ha cap persona que cobri, agafem el vehicle i ens dirigim a Ripoll on el Salva sap d'un lloc on es menge be i be de preu. La veritat es que quedem mes que satisfets, ara fer fer una mica de temps abans de ficar-nos en carretera, agafem el cotxe i el Salva ens porta a Les Llosses la veritat es que no se on, però ens ensenya un parell de racons ideals per fer un tranquil bany.
bonic racó en un punt indeterminat de Les llosses
 Tornem al cotxe i ara ja si que posem rumb envers Hostalets de Balenyà, arribats, ens acomiadem del Salva fins al setembre i agafant el meu vehicle ens dirigim a Santa Perpetua, aquí altre cop comiats i desitjos d'un bon estiu, ja cap a Martorelles, llastima que el dia no ha acompanyat per haver estat mes temps dins de l'aigua, però malgrat aixo ha estat un altre bon dia de contacte amb la natura i amb bona companyia.



3 comentaris:

  1. Aixó no es fa, home... Caminar, aigua, bany, bon menjar... Ara bé, falten les fotos dels cosos "serranos" dins l'aigua.
    Antonio

    ResponElimina
  2. Molt bonic aquest tros, jo el vaig fer a l'abril i em va saber greu no esperar a fer-ho amb millor temps per poder banyar-me.
    A més si ho fas amb força calor pots anar banyant-te a cada gorg, encara que llavors la caminada no s'acaba mai. ja ja

    ResponElimina
  3. Hola Joan, de fet aquest era mes o menys el pla que dúiem, però entre que el dia no era massa calorós i que l'aigua estava ben fresqueta, em vaig tindre que conformar amb un parell de remullades, aixo si, entre setmana el lloc es ideal per remullar-se i gaudir de l'aigua a plaer.

    ResponElimina